Scouting Regio Zuid-Oost Limburg

Scouting Regio Zuid-Oost Limburg verbindt de Scoutinggroepen in de gemeentes Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Schinnen, Nuth, Voerendaal, Simpelveld en Mechelen en is op 1-1-2017 ontstaan uit een fusie van de Scouting Regio Carboonland en Regio Scouting Parkstad Limburg.

Regio Activiteiten

10 mei 2019; RSW (Scouts)
25 mei 2019; Jungledag (Welpen)

Regionieuws

In memoriam Ruud Habets

Woensdag 10 april, bereikte ons het droevige nieuws dat Ruud Habets, Scout in hart en nieren, onverwacht en veel te vroeg is overleden.

Ruud was actief binnen de Regio als een van de leden van het organisatieteam van de RSW en betrokken bij het opnieuw vormgeven van het Team Deskundigheidsbevordering binnen onze Regio. Als bestuurslid is hij onder andere voor de voormalige Regio Parkstad Limburgactief geweest. Ook op landelijk niveau en binnen Scouting Limburg was Ruud zeer actief, betrokken bij diverse activiteiten. We zullen zijn enthousiaste en kundige inbreng missen.

We wensen zijn vrouw en dochter, familie en bekenden en iedereen die met Ruud samenwerkte veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Op zondag 14 april aanstaande willen we als regio Ruud herdenken met een herdenkingsvuur, waarbij ruimte is om het verdriet met elkaar te delen en verhalen rondom Ruud op te halen. Er zal een herdenkingsboek aanwezig zijn om een schriftelijke groet achter te laten.

We willen als Regio iedereen die met Ruud heeft samengewerkt van harte uitnodigen om Ruud mee te herdenken, samen met de familie en andere Scouts.

We organiseren dit samen met Scouting Tarcisius waar vrouw en dochter van Ruud als staflid actief zijn, en hebben Scouting Pius XII bereid gevonden om het herdenkingsvuur op hun terrein te organiseren. Ook Scouts die met Ruud hebben samengewerkt op landelijk niveau of bij Scouting Limburg zijn van harte welkom.

Je bent welkom bij het HK van Scouting Pius XII, Kakertsweg 85, 6371 GB te Landgraaf, aanstaande zondag 14 april vanaf 16.00 uur tot ca 17.30 uur, bij voorkeur in Scoutfit.

 

Met bedroefde scoutinggroet,

Joost De Jong,

voorzitter Scouting Regio Zuid-Oost Limburg.

 

zie ook:

Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) 2019

De RSW vindt dit jaar plaats van 10 t/m 12 mei op de voormalige trainingsvelden van voetbalclub Weltania, aan de Koekoeksweg te Heerlen. Het landelijke thema voor de RSW is Steam train and Indianpunk 4D. Wat dit precies gaat inhouden is nog een verrassing, maar indianen, cowboys en treinen gaan we zeker terugzien.

De inschrijving is inmiddels geopend en verloopt dit jaar via Sol (zie webpagina voor de specifieke links naar de inschrijfformulieren). De bijdrage voor jeugddeelnemers is €17,50 incl. de avondmaaltijd op zaterdag. Wat deze maaltijd precies inhoud zal in maart bekend worden gemaakt zodat er nog tijd is om met de kinderen te oefenen. De broodmaaltijden tijdens het weekend (4x) dienen de ploegen zelf te verzorgen; denk er hierbij aan dat er geen koeling voorhanden is. De bijdrage voor stafleden (Vrij Inzetbare Personen of Trainings Begeleidingsstaf) is €14,00 incl. alle maaltijden. Een korte inventarisatie gaf aan dat we dit jaar ongeveer 25 ploegen mogen verwelkomen!

Meer info en info over de inschrijving vind je op de website van de RSW