Nederland is tot en met 19 januari in lockdown. Scouting neemt daarom haar verantwoordelijkheid om contacten gedurende deze periode tot een minimum te beperken.

Scouting past niet binnen de smalle definitie die de overheid in deze lockdown aan sportactiviteiten heeft toegekend. Daarom zijn er géén opkomsten en zijn clubhuizen gesloten.

Online activiteiten zijn wél mogelijk. We roepen op zoveel mogelijk aan de slag te gaan met de goede ervaringen van de #ikscoutthuis activiteiten van de eerste lockdown. Samen zorgen we ervoor dat onze leden ook tijdens deze lockdown kunnen genieten van toffe Scoutingactiviteiten. Scouting Nederland spant zich actief in om in overleg met de overheid Scouting zo snel als (veilig) mogelijk is, weer op te starten. Zoek de grenzen van de regels niet op, zodat we na 19 januari snel weer écht naar Scouting kunnen.

De aangepaste richtlijnen vanaf 15 december vind je op de site van Scouting Nederland. (laatste aanpassing richtlijnen: 15 december 2020)

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.

 

 Op https://www.scouting.nl/downloads/corona-en-scouting vind je alle downloads van Scouting Nederland rondom het Coronavirus.

Scouting Nederland nieuws

Geen feed gevonden