In november/december 2019 hebben jullie allen scouting vrijwilligers kunnen nomineren voor de Scouting Awards van Scouting Regio Zuid-Oost Limburg.

Uit de vele nominaties heeft het regiobestuur een selectie gemaakt van 3 kandidaten per categorie:

Als kaderlid/bestuurslid heb je een e-mail met een persoonlijke link ontvangen om jouw stem uit te brengen op de genomineerden. Stemmen is mogelijk t/m 24 januari 2020. Laat je stem niet verloren gaan! Mocht je geen mail ontvangen hebben, we gebruiken het mailadres zoals dat in SOL geregistreerd staat. Kijk daar even bij Ongewenste mail of Spammail. Staat de mail daar, geef dan ook even aan dat onze mail geen spam is.

De bekendmaking van de winnaars van de Scouting Award zal plaatsvinden op nieuwjaarsborrel van de regio op zaterdag 25 januari 2020, vanaf 20:00 uur bij Scouting Pytheas te Heerlen.

Hieronder vind je, in willekeurige volgorde, de genomineerden in de verschillende categorieën. Om het stemmen te vereenvoudigen is iedere genomineerde voorzien van een Welpennaam die je op het stemformulier terug kunt vinden.

 

Staflid van het jaar 2019

Dit kan een staflid zijn uit de eigen groep of uit een andere groep

Genomineerde 1, "Akela":
"Zij staat altijd klaar voor iedereen en helpt graag andere speltakken uit, daarbij draait ze er zelf al twee: de Kabouters en Explorers. Zij is ook heel actief in de regio. Ze is gewoon een topper, heel sociaal en lief "

Genomineerde 2, "Baloe":
"Hij is al jaren het fundament bij de Bevers, de kartrekker van het Vredeslicht bij de groep en voorzitter van de Plusscouts. Daarnaast zet hij zich met veel plezier en passie zich in voor de regio als organisator van de Beverraad van regio Carboonland en nu regio Zuid-Oost Limburg."

Genomineerde 3, "Chil":
"Tijdens ons jubileumjaar heeft zij naast haar rol als staflid ook de rol van één van de 3 kartrekkers van de jubileum commissie en dan ook nog eens vele jubileumactiviteiten mee georganiseerd. En dit alles naar haar studie aan de universiteit van Leiden. Zij is voor mij een voorbeeld voor andere stafleden. Ze heeft dit jaar dan ook niet voor niets het bronzen waarderingsteken gekregen."

Dé Jonge Belofte van het Jaar 2019

Dit kan een jeugdig staflid tot 21 jaar zijn, ook weer uit de eigen groep of en andere groep

Genomineerde 1, "Hathi":
"Zij is al lid vanaf Bever bij onze groep. Ze draait nu Bevers en Gidsen en heel erg gemotiveerd om alles te leren. Ook is zij actief als Pivo in onze groep"

Genomineerde 2, "Ikki":
"Zij is sinds 2019 aspirant staflid bij de Welpen. Zelf is ze vanaf Scouts bij de groep en op dit moment Explorer. Bij de Welpen ondersteund ze enthousiast het stafteam, komt zelf met programma ideeën, en de Welpen zijn dol op haar. Ook is ze een grote steun geweest voor het stafteam tijdens het afgelopen zomerkamp, waar haar aanwezigheid onmisbaar was!"

Genomineerde 3, "Jacala":
"Zij is als 16-jarige Explorer bij de Bevers gestart een nu ze onlangs 18 is geworden (dit seizoen bij de Pivo's) daarnaast gestart bij de gidsen. Dit in een tijd van leven in een pleeggezin en inmiddels gezinvervangend wonen op weg naar zelfstandigheid. Dus niet het gemak van ouders die je in je hobby ondersteunen en dat warm nest geven. Zij is voor mij de belofte van Scouting jaar 2019."

 

Bestuurslid van het Jaar 2019

Dit kan iemand zijn van het groepsbestuur, stichtingsbestuur of regiobestuur, ook weer uit de eigen groep of een andere groep

Genomineerde 1, "Kaa":
"Zij is onze groepsvoorzitter. Naast haar eigen studieafronding dit jaar, heeft ze keihard gewerkt aan de realisatie van en de daadwerkelijke verhuizing van onze scouting groep, en zet zich nog steeds 100% in voor de samenwerking met Radar en Het Stift. Dit is niet gemakkelijk en vergt veel tijd en tact ;-)"

Genomineerde 2, "Mang":
"Hij is al meer als 40 jaar lid van Scouting vroeger als lid en staflid. Heel lang ook veel gedaan in de regio en nu stichtingspenningmeester van onze groep. Hij bewaakt de centen heel goed hij is ook nog Pivo adviseur. Dus heel veel ervaring"

Genomineerde 3, "Oe":
"Zij is al meer dan 10 jaar penningmeester van de groep en dat zonder financiële achtergrond. Ooit als ouder van binnengehaald, maar gebleven toen de kinderen zelf staflid en haar dochter zelf nu groepsvoorzitter is. Inmiddels met pensioen als fysiotherapeut, de groepsfinanciën nog steeds goed in de gaten houdend. Daarom nu mijn nominatie als collega penningmeester van de stichting."

 

Scout van het Jaar 2019

Dit kan een kaderlid, bestuurslid, gebouwbeheerder, materiaalmeester, regiomedewerker of ouder zijn die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor een groep of de regio

Genomineerde 1, "Raksha":
Zij is een ouder van 2 welpen bij de groep. Een ouder waarvan je zou wensen dat er meer waren! Niks is teveel voor deze kanjer, folders rondbrengen, lokaal schoonmaken, vervoer regelen, een zwembad doneren, eten koken voor kamp; noem het allemaal maar op, bij zij krijg je geen 'nee' te horen, maar een lach te zien en 'oké'!"

Genomineerde 2, "Sahi":
"Wie kent hem niet? Al jaren staflid bij Scouting Bekkerveld, helpt uit bij Scouting Pytheas, is al jaren medewerker bij diverse regioactiviteiten, heeft zichzelf in de regio verdienstelijk gemaakt als regio-organisator (Exploraard, RZW) en regiobestuurslid. Daarnaast is hij ook organisator bij Scouting Limburg. Hij is 24 uur per dag scout en is iemand die graag wil uithelpen."

Genomineerde 3, "Tha":
"Hij is onze topscout. Staflid bij de welpen en verkenners. Afgevaardigde in het stichtingsbestuur. Aankomend secretaris van de groep. Regio organisator welpen. Coördinator van vele activiteiten binnen de groep zoals carnaval, weekenden, kamp, overvliegen, jubileum disco, welpendag regio, themagroep RSW. En hij komt zijn afspraken na, waardoor het geen half werk is. Hij heeft dit jaar meer dan verdiend het bronzen waarderingsteken gekregen. Daarom is hij voor mij de topscout niet alleen van onze Scouting groep, maar ook van de regio.