Scouting en het Coronavirus (COVID-19) vanaf 29-9-2020

Het uitgangspunt van Scouting Nederland is en blijft dat we ons voor activiteiten en evenementen in Nederland vasthouden aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Vanaf 29 september zijn de belangrijkste punten:

  • Voor Scouting ligt de focus op het voortzetten van de opkomsten voor kinderen en jongeren. Organiseer opkomsten zoveel mogelijk buiten.
  • Was vaker je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.
  • Heb je verkoudheidsklachten of ben je ziek? Blijf dan thuis en ziek uit.
  • 18 jaar of ouder? Houdt dan 1,5 meter afstand.
  • Vermijd drukte.
  • Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groep. Als leden gebracht worden blijven ouders bij de fiets of in de auto: ouders komen niet op het terrein.
  • Geen ouders ‘aan de kant’ die kijken bij het openen of deelnemen aan de activiteiten.
  • Volg voor weekendkampen, herfstkampen en overnachtingen de richtlijnen op pagina 2 van het infoblad.

De aangepaste richtlijnen vanaf 29 september vind je op de site van Scouting Nederland. (laatste aanpassing richtlijnen: 29 september 2020)

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.

LET OP: De richtlijnen van jouw gemeente zijn altijd leidend. Neem hiervoor contact op met de contactpersoon in jouw gemeente.

 Op https://www.scouting.nl/downloads/corona-en-scouting vind je alle downloads van Scouting Nederland rondom het Coronavirus.

Toch een scoutingprogramma voor je leden: van offline naar online programma

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, staan ontzettend veel Scoutinggroepen en vrijwilligers op om hun programma en opkomsten door te laten gaan... online! De gekste, mooiste en bijzondere activiteiten komen voorbij. In dit artikel vind je ze allemaal. Doe er dit weekend al je voordeel mee!

Diverse landelijke ledenactiviteiten in 2020 gaan niet door

Het landelijk bestuur van Scouting Nederland en de organisatieteams van diverse landelijke ledenactiviteiten hebben helaas het besluit genomen om NJ2020, Exxploraxxion, LSZW en Junglefestival niet door te laten gaan. De evenementen van 2020, Jungle Experience, NJ2020 en Exxploraxxion, zullen ook niet worden ingehaald in 2021. Helaas bieden de onzekerheid, de kalender en de beschikbare vrijwilligerscapaciteit hiervoor onvoldoende ruimte. In overleg met Scoutingregio’s bekijkt het 100 jaar welpen projectteam nog welke mogelijkheden er zijn voor eventuele doorgang van Junglefestival in 2021.

Omdat ook de periode na 1 september er nog onzeker uit ziet zijn ook de evenementen na 1 september afgelast, mede omdat de coronamaatregelen een goede voorbereiding van deze activiteiten in de weg staat.

In de komende weken worden de inschrijvingen automatisch geannuleerd. Het betaalde deelnemersgeld wordt volledig teruggestort.

RSW 2020: Jungle Fever....

In 2020 zijn de eerste scouts die met Lord Baden-Powell in 1907 hun eerst kamp hadden op Brownsea Island op expeditie gegaan naar het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika.

Ze zijn daar gebleven en hebben door hun Scoutingskills kunnen overleven. Nu na 100 jaar wonen daar nog steeds Oerscouts, afstammelingen van de oorspronkelijk leden van de expeditie.

Dit jaar wordt een expeditie vanuit Nederland naar de Amazone georganiseerd met Bearina Grylls als de expeditieleidster. Tijdens deze expeditie lopen alle scouts een geheimzinnig virus op. Wat nu? Kunnen ze samen met Bearina de expeditie tot een goed einde brengen?

De RSW 2020 Jungle Fever is volop in voorbereiding en het wordt weer een feestje op 8, 9 en 10 mei! Kijk voor meer info op de RSW 2020-website.

Lees meer: RSW 2020: Jungle Fever....

Scouting Nederland nieuws

Geen feed gevonden