Scouting en het Coronavirus (COVID-19) vanaf 5-6-2021

De aantallen COVID-19 besmettingen in Nederland nemen af en langverwachte versoepelingen in de maatregelen volgen elkaar nu op.

Fysieke opkomsten voor alle leden zijn weer mogelijk. Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven geen afstand te houden. Leden van 18 jaar en ouder houden altijd 1,5 meter afstand, tenzij dat bij sport- en spelactiviteiten niet kan.

De focus ligt op opkomsten op speltakniveau. Het advies is geen activiteiten met meerdere speltakken, groepsactiviteiten en/of regionale activiteiten, groeps- en/of regiokampen of evenementen te organiseren tot en met de zomervakantie.

Uitgangspunt voor wat er nu wel en niet mogelijk zijn de aangepaste richtlijnen vanaf 5 juni vind je op de site van Scouting Nederland. (laatste aanpassing richtlijnen: 5 juni 2021)

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.

 

 Op https://www.scouting.nl/downloads/corona-en-scouting vind je alle downloads van Scouting Nederland rondom het Coronavirus.

Geen 'live' landelijke en regionale ledenactiviteiten in voorjaar 2021

Helaas is vanwege de ontwikkelingen rondom het Corona-virus, COVID-19, door het landelijk bestuur van Scouting Nederland besloten om de HIT 2021 en de Landelijke Scouting Wedstrijden 2021 af te gelasten.

Scouting Regio Zuid-Oost Limburg volgt de richtlijnen van Scouting Nederland en dat betekent dat de Regio in ieder geval tot 1 juni 2021 géén 'live' Regio-activiteiten zal organiseren. Dit betekent in ieder geval dat er dit jaar ook geen RSW georganiseerd wordt.

Of er na 1 juni mogelijkheden zijn voor Regio-activiteiten is nog even afwachten, in ieder geval tot begin maart als Scouting Nederland de richtlijnen op dit punt opnieuw zal bekijken.

Anders dan anders: KidsParty komt naar je toe!

Dit jaar anders dan andere jaren: KidsParty komt naar je toe!! Het blijft een superleuk speelfestijn voor bevers, welpen en scouts met een beperking buiten in de natuur, maar dan nu rondom jouw eigen gebouw. Ondersteun natuurdetective Victor Vuurvlieg bij zijn missie en ga de strijd aan met de Bende van de Groene Hand.

Als je inschrijft voor 14 februari voor de KidsParty krijg je een compleet pakket begin maart, waarmee je de rest van de maand (en daarna) kunt vullen met programma’s. Met alle opdrachten die in het pakket zitten, kun je punten verdienen met je speltak en kans maken op hele mooie prijzen!

Meer informatie over de KidsParty en het pakket vind je hier

Om alle opties weer te geven op thema- en activiteitengebied, organiseren we op 8 maart samen met JongNL Limburg & IVN Limburg ’s avonds een online sessie om uitleg te geven over het pakket.

Heb je nog vragen of is iets onduidelijk? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toch een scoutingprogramma voor je leden: van offline naar online programma

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, staan ontzettend veel Scoutinggroepen en vrijwilligers op om hun programma en opkomsten door te laten gaan... online! De gekste, mooiste en bijzondere activiteiten komen voorbij. In dit artikel vind je ze allemaal. Doe er dit weekend al je voordeel mee!

Scouting Activiteiten