De stemming voor de Scouting Awards 2020 is geopend!

In september hebben jullie allen scouting vrijwilligers kunnen nomineren voor de Scouting Awards van Scouting Regio Zuid-Oost Limburg.

Uit de nominaties heeft de jury, bestaande uit Harry Junggeburt, Dion Pirnaij en Will van Ratingen, een selectie gemaakt van 3 kandidaten per categorie:

Als kaderlid/bestuurslid heb je een e-mail met een persoonlijke link ontvangen om jouw stem uit te brengen op de genomineerden. Stemmen is mogelijk t/m 21 oktober 2021. Laat je stem niet verloren gaan! Mocht je geen mail ontvangen hebben, we gebruiken het mailadres zoals dat in SOL geregistreerd staat. Kijk daar even bij Ongewenste mail of Spammail. Staat de mail daar, geef dan ook even aan dat onze mail geen spam is.

De bekendmaking van de winnaars van de Scouting Award zal plaatsvinden op RegioBBQ van de regio op zaterdag 23 oktober 2021, vanaf 18:30 uur bij Scouting Nuth.

Hieronder vind je, in willekeurige volgorde, de genomineerden in de verschillende categorieën. Om het stemmen te vereenvoudigen is iedere genomineerde voorzien van een Welpennaam die je op het stemformulier terug kunt vinden.

 

Lees meer: De stemming voor de Scouting Awards 2020 is geopend!

Scouting en het Coronavirus (COVID-19) vanaf 25-9-2021

Vanaf 25 september activiteiten zonder 1,5 meter plaatsvinden en kunnen (grotere) activiteiten en evenementen georganiseerd worden.

Uitgangspunt voor wat er nu wel en niet mogelijk zijn de aangepaste richtlijnen vanaf 15 september vind je op de site van Scouting Nederland. (laatste aanpassing richtlijnen: 15 september 2021). Check voor grotere activiteiten of evenementen het infoblad aandachtspunten voor grootschalige groeps- en regioactiviteiten.

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.  Op https://www.scouting.nl/downloads/corona-en-scouting vind je alle downloads van Scouting Nederland rondom het Coronavirus.

Regio Barbecue 2021

Regio Barbecue voor alle staf- en kaderleden van groepen en Regio-medewerkers

Ook dit jaar wordt er door de Scouting Regio Zuid-Oost Limburg een regio barbecue voor ALLE kaderleden van groepen en Regio-medewerkers georganiseerd.

Deze wordt gehouden op zaterdag 23 oktober a.s. bij Scouting Nuth, Spoorstraat 72, 6361 XZ Nuth.

De BBQ start om 18:30 en zal eindigen om 21:00 uur.

Eenieder is welkom en natuurlijk wordt het weer een gezellige bijeenkomst waarbij contacten opgehaald/bijgesteld kunnen worden.

Aanmelden

Dat kan, per (scouting)groep of persoonlijk via het inschrijfformulier: https://forms.office.com/r/Lv7nuUL29W

Lees meer: Regio Barbecue 2021

Nomineer een kanjer voor een Scouting Award 2020!

Scouting Awards 2020

Zonder vrijwilligers geen Scouting!

Scouting Regio Zuid-Oost Limburg waardeert de inzet van alle vrijwilligers in de regio. Er zijn vrijwilligers die het verdienen in het zonnetje te worden gezet voor alles wat zij/hij doen voor Scouting. Jij kunt zo’n geweldige vrijwilliger nu voordragen voor de Scouting Regio Zuid-Oost Limburg Scouting Award!

Vanwege COVID-19 zijn de Scouting Awards 2020 uitgesteld, maar nu er weer van alles mogelijk is gaan we op volle kracht vooruit om deze alsnog uit te reiken.

Vier categorieën Scouting Awards.

Voor de Scouting Awards kun je iemand nomineren de volgende categorieën:

 1. Staflid van het jaar 2020
  Dit kan een staflid zijn uit de eigen groep of uit een andere groep
 2. Jonge belofte van het jaar 2020
  Dit kan een jeugdig staflid tot 21 jaar zijn, ook weer uit de eigen groep of en andere groep
 3. Bestuurslid van het jaar 2020
  Dit kan iemand zijn van het groepsbestuur, stichtingsbestuur of regiobestuur, ook weer uit de eigen groep of een andere groep
 4. Scout van het jaar 2020
  Dit kan een kaderlid, bestuurslid, gebouwbeheerder, materiaalmeester, regiomedewerker of ouder zijn die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor een groep of de regio

Hoe nomineer je?

Lees meer: Nomineer een kanjer voor een Scouting Award 2020!