RSW 2023: On the Road - De reis van je leven

De RSW, de Regionale Scouting Wedstrijd, voor Scouts wordt dit jaar gehouden van 12 tot en met 14 mei. De editie 2023 heeft als thema ‘ On the Road - De reis van je leven’.

Een groep vrienden gaat de reis van hun leven maken! Samen op roadtrip door Europa. Een reis die in het geheim moet plaatsvinden, hun ouders weten namelijk van niets.

Zij reizen van plek naar plek en beleven onderweg de meest bizarre avonturen. Waar komt dat lijk in de auto opeens vandaan? En kan er wel iemand een band verwisselen?

Lukt het ze om deze reis geheim te houden en heelhuids met z’n allen weer thuis te komen?

De inschrijving is inmiddels geopend, dus schrijf je in als wedstrijd of trainingsploeg, of als medewerker!

Kijk voor de actuele informatie vooral op de website van RSW 2023 . Hier worden nieuwsberichten geplaatst en is alle info te vinden! Misschien vind je het ook leuk om lid te worden van onze facebook‐groep @rswparkstadcarboonland

Leef je uit met de bonusopdracht waar groepen in de aanloop naar RSW mee aan de slag kunnen. Maak een vlog over hoe gastvrij jullie groep is en stuur de link voor 10 mei op. De opdracht staat nu al op de website! De website kan overigens ook door de jeugd worden bezocht er staan geen zaken op die zij niet mogen weten ;-). De bonusopdracht mag je als ploeg doen, maar dit hoeft niet. Doe je hem wel, dan kun je er een paar extra punten mee verdienen!

Training‐ of wedstrijd

Ploegen kunnen ingeschreven worden als trainings‐ of als wedstrijdploeg, waarbij het verschil is dat een trainingsploeg begeleid wordt door een eigen staflid (een BST‐er; Begeleidings Staf Training) met een minimum leeftijd van 18 jaar. De wedstrijdploegen draaien hetzelfde programma, maar helemaal zelfstandig en maken hierbij kans op een plek voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) en een wisselschild. De winnaar van de trainingen ontvangt een eigen wisselschild.

Lees meer: RSW 2023: On the Road - De reis van je leven

Scouting en het Coronavirus (COVID-19) vanaf 25-2-2022

Vanaf 25 februari zijn alle activiteiten mogelijk zonder beperking. Houd je wel aan de basisadviezen van de overheid. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen, ook als je gevaccineerd bent.

Uitgangspunt voor wat er nu wel en niet mogelijk zijn de aangepaste richtlijnen vanaf 18 februari vind je op de site van Scouting Nederland. (laatste aanpassing richtlijnen: 18 februari 2022). Check voor grotere activiteiten of evenementen het infoblad aandachtspunten voor grootschalige groeps- en regioactiviteiten.

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.  Op https://www.scouting.nl/downloads/corona-en-scouting vind je alle downloads van Scouting Nederland rondom het Coronavirus.

Popcorn klaar? De Regio Filmochtend komt eraan!

De filmochtend komt er weer aan!

Zaterdag 2 april vindt deze plaats bij de Quatro Cinema in het centrum van Heerlen.
Net als de afgelopen jaren zal ook deze keer weer twee voorstellingen gedraaid worden, om 10 uur en om 12 uur.

Welke film er gedraaid wordt blijft nog even een verrassing! Iedere speltak krijgt een eigen film, de bevers, welpen en kabouters krijgen een recente Nederlandstalige film te zien en de scouts krijgen ook een recente film.

Lees meer: Popcorn klaar? De Regio Filmochtend komt eraan!

Regio Barbecue 2021

Regio Barbecue voor alle staf- en kaderleden van groepen en Regio-medewerkers

Ook dit jaar wordt er door de Scouting Regio Zuid-Oost Limburg een regio barbecue voor ALLE kaderleden van groepen en Regio-medewerkers georganiseerd.

Deze wordt gehouden op zaterdag 23 oktober a.s. bij Scouting Nuth, Spoorstraat 72, 6361 XZ Nuth.

De BBQ start om 18:30 en zal eindigen om 21:00 uur.

Eenieder is welkom en natuurlijk wordt het weer een gezellige bijeenkomst waarbij contacten opgehaald/bijgesteld kunnen worden.

Aanmelden

Dat kan, per (scouting)groep of persoonlijk via het inschrijfformulier: https://forms.office.com/r/Lv7nuUL29W

Lees meer: Regio Barbecue 2021