In 2020 zijn de eerste scouts die met Lord Baden-Powell in 1907 hun eerst kamp hadden op Brownsea Island op expeditie gegaan naar het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika.

Ze zijn daar gebleven en hebben door hun Scoutingskills kunnen overleven. Nu na 100 jaar wonen daar nog steeds Oerscouts, afstammelingen van de oorspronkelijk leden van de expeditie.

Dit jaar wordt een expeditie vanuit Nederland naar de Amazone georganiseerd met Bearina Grylls als de expeditieleidster. Tijdens deze expeditie lopen alle scouts een geheimzinnig virus op. Wat nu? Kunnen ze samen met Bearina de expeditie tot een goed einde brengen?

De RSW 2020 Jungle Fever is volop in voorbereiding en het wordt weer een feestje op 8, 9 en 10 mei! Kijk voor meer info op de RSW 2020-website.

Vrijwilligers

We kunnen nog wel wat enthousiastelingen gebruiken die komen ondersteunen bij programma-onderdelen zoals de tocht, het vrijdagavondspel, sport en spel of ticketactiviteiten. Je hoeft niet perse scoutsstaflid te zijn; iedereen is welkom! Wil jij een kleine of een grotere rol hierin spelen of wil je meer informatie? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook zoekt de organisatie Explorers en Roverscouts welke in een gezellig team genaamd de ploeterploeg diverse hand- en spandiensten uitvoert zoals het opbouwen en afbreken van het RSW-terrein.

Heb jij zin om mee te helpen of weet je iemand iemand?
Via SOL kun je aanmelden. Hier vind je meer informatie over meewerken als staf of vrijwilliger.