Nederland is de komende tijd nog grotendeels in lockdown. Vanwege het belang voor kinderen en jongeren om elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen bewegen is in de aangepaste maatregelen vanuit de overheid sinds 3-2-2021 een uitzondering opgenomen voor sport- en jeugdactiviteiten waardoor we als Scouting weer speltak-activiteiten voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen organiseren.

Nog steeds blijft gelden: zoek de grenzen van de regels niet op en neem je verantwoordelijkheid als groep. Het aantal besmettingen in Nederland is nog steeds hoog en we zitten nog steeds in een lockdown.

De aangepaste richtlijnen vanaf 14 april vind je op de site van Scouting Nederland. (laatste aanpassing richtlijnen: 14 april 2021)

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.

 

 Op https://www.scouting.nl/downloads/corona-en-scouting vind je alle downloads van Scouting Nederland rondom het Coronavirus.