De aantallen COVID-19 besmettingen in Nederland nemen af en langverwachte versoepelingen in de maatregelen volgen elkaar nu op.

Fysieke opkomsten voor alle leden zijn weer mogelijk. Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven geen afstand te houden. Leden van 18 jaar en ouder houden altijd 1,5 meter afstand, tenzij dat bij sport- en spelactiviteiten niet kan.

De focus ligt op opkomsten op speltakniveau. Het advies is geen activiteiten met meerdere speltakken, groepsactiviteiten en/of regionale activiteiten, groeps- en/of regiokampen of evenementen te organiseren tot en met de zomervakantie.

Uitgangspunt voor wat er nu wel en niet mogelijk zijn de aangepaste richtlijnen vanaf 5 juni vind je op de site van Scouting Nederland. (laatste aanpassing richtlijnen: 5 juni 2021)

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.

 

 Op https://www.scouting.nl/downloads/corona-en-scouting vind je alle downloads van Scouting Nederland rondom het Coronavirus.