De voorbereidingen zijn in volle gang voor de RSW 2022 ‘ I challenge you’  en vanaf 1 maart 2022 is het weer mogelijk om je in te schrijven voor deze geweldige activiteit!

Kijk voor de actuele informatie vooral op de website van RSW 2022 . Hier worden nieuwsberichten geplaatst en is alle info te vinden! Misschien vind je het ook leuk om lid te worden van onze facebook‐groep @rswparkstadcarboonland

Het thema is ‘ I challenge you...!’ Wat dit precies gaat inhouden is nog een verrassing, maar we verwelkomen jullie allemaal in onze TV-studio. Zoals elk jaar is er ook eenbbonusopdracht waar groepen in de aanloop naar RSW mee aan de slag kunnen. Deze staat nu al op de website! De website kan overigens ook door de jeugd worden bezocht er staan geen zaken op die zij niet mogen weten ;-). De bonusopdracht mag je als ploeg doen, maar dit hoeft niet. Doe je hem wel, dan kun je er een paar extra punten mee verdienen!

Training‐ of wedstrijd

Ploegen kunnen ingeschreven worden als trainings‐ of als wedstrijdploeg, waarbij het verschil is dat een trainingsploeg begeleid wordt door een eigen staflid (een BST‐er; Begeleidings Staf Training) met een minimum leeftijd van 18 jaar. De wedstrijdploegen draaien hetzelfde programma, maar helemaal zelfstandig en maken hierbij kans op een plek voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) en een wisselschild. De winnaar van de trainingen ontvangt een eigen wisselschild.

De ploegen kamperen op subkampen waar de subkampstaf de scepter zwaait. BST‐ers vormen samen met de subkampstaf de staf van het subkamp. Mocht je interesse hebben om een rol als subkampstaf te vervullen en je bent minimaal 21 jaar (bij voorkeur in het bezit van een kampkwalificatie) dan kun je je opgeven bij de organisatie.

Opbouw

Het opbouwen van het kampement vindt op vrijdag plaats vanaf 17:30 tot uiterlijk 19.30. De volgorde is eerst de slaaptent opbouwen en vervolgens de keukentent. Wanneer ploegen om 19.00 nog geen slaaptent hebben staan dan wordt er hulp geboden. De procedure is als volgt:

 • Contactpersoon/staflid wedstrijdploeg wordt gebeld om opbouw te begeleiden i.v.m. kennis eigen materiaal.
 • De ploeg krijgt in overleg hulp van SKS of ploeterploeg.
 • Keukententen worden in de ochtend afgebouwd evt. met hulp van SKS of ploeterploeg.

Jury

Op de website vinden jullie voorbeelden van de jury‐formulieren ter informatie. Mocht je suggesties hebben voor aanpassing dan kun je dit altijd doorgeven aan de organisatie. We staan open voor suggesties en willen hier zo transparant mogelijk in zijn. Het formulier voor het koken, wordt natuurlijk nog afgestemd op het nieuwe menu.

Hulp gezocht!

We kunnen altijd handjes hulp gebruiken en betrekken het liefst zoveel mogelijk verschillende groepen bij de organisatie van RSW. Mocht je interesse hebben in of meer informatie willen over een van de onderstaande functies dan horen we het graag! je kunt Rob Huijts hierover mailen en/of bellen. Je kunt je ook gewoon als Vrij Inzetbaar Persoon inschrijven en dat betekent dat je bij activiteiten wordt ingezet als bijvoorbeeld spelbegeleider, postbemensing etc.

Bij onderstaande groepen kunnen we ook altijd nog mensen gebruiken.

 • Programmateam
 • Subkampstaf; minimaal 21 jaar
 • Ploeterploeg; klussenploeg van personen van minimaal 16 jaar
 • Nachtwacht (24.00‐7.00); minimaal 21 jaar
 • PR & Communicatie; foto’s maken, facebook bijhouden, evt. kampkrant verzorgen

Belangrijk!

 • Bij inschrijving moet de ploeg compleet zijn; anders mogen ze niet starten!
 • Bij inschrijving moet de PL de gezondheidsformulieren van de leden van de ploeg in een gesloten envelop met de namen van de ploegleden erop inleveren. Indien men bezwaar heeft tegen het invullen van het volledige formulier, dient een formulier met enkel de voor‐ en achternaam en handtekening te worden ingeleverd. Zonder de envelop met de gezondheidsformulieren kan men niet starten!
 • We gaan ervan uit dat alle BST-ers /VIP die aanwezig zijn, via hun groep, in het bezit zijn van een VOG. Zorg er dus voor dat dit in orde is! Voor alle andere medewerkers (18+) wordt conform het beleid van SN/Regio een VOG door de regio aangevraagd.. Voor niet‐scoutingleden kijken we i.o. naar een passende oplossing.
 • Voor medewerkers van 16‐18 jaar is geen VOG verplicht, maar is de groep aanspreekbaar op hun gedrag.

We zien jullie heel graag op RSW 2022!!!