De RSW, de Regionale Scouting Wedstrijd, voor Scouts wordt dit jaar gehouden van 12 tot en met 14 mei. De editie 2023 heeft als thema ‘ On the Road - De reis van je leven’.

Een groep vrienden gaat de reis van hun leven maken! Samen op roadtrip door Europa. Een reis die in het geheim moet plaatsvinden, hun ouders weten namelijk van niets.

Zij reizen van plek naar plek en beleven onderweg de meest bizarre avonturen. Waar komt dat lijk in de auto opeens vandaan? En kan er wel iemand een band verwisselen?

Lukt het ze om deze reis geheim te houden en heelhuids met z’n allen weer thuis te komen?

De inschrijving is inmiddels geopend, dus schrijf je in als wedstrijd of trainingsploeg, of als medewerker!

Kijk voor de actuele informatie vooral op de website van RSW 2023 . Hier worden nieuwsberichten geplaatst en is alle info te vinden! Misschien vind je het ook leuk om lid te worden van onze facebook‐groep @rswparkstadcarboonland

Leef je uit met de bonusopdracht waar groepen in de aanloop naar RSW mee aan de slag kunnen. Maak een vlog over hoe gastvrij jullie groep is en stuur de link voor 10 mei op. De opdracht staat nu al op de website! De website kan overigens ook door de jeugd worden bezocht er staan geen zaken op die zij niet mogen weten ;-). De bonusopdracht mag je als ploeg doen, maar dit hoeft niet. Doe je hem wel, dan kun je er een paar extra punten mee verdienen!

Training‐ of wedstrijd

Ploegen kunnen ingeschreven worden als trainings‐ of als wedstrijdploeg, waarbij het verschil is dat een trainingsploeg begeleid wordt door een eigen staflid (een BST‐er; Begeleidings Staf Training) met een minimum leeftijd van 18 jaar. De wedstrijdploegen draaien hetzelfde programma, maar helemaal zelfstandig en maken hierbij kans op een plek voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) en een wisselschild. De winnaar van de trainingen ontvangt een eigen wisselschild.

De ploegen kamperen op subkampen waar de subkampstaf de scepter zwaait. BST‐ers vormen samen met de subkampstaf de staf van het subkamp. Mocht je interesse hebben om een rol als subkampstaf te vervullen en je bent minimaal 21 jaar (bij voorkeur in het bezit van een kampkwalificatie) dan kun je je opgeven bij de organisatie.

Jury

Op de website vinden jullie voorbeelden van de jury‐formulieren ter informatie. Mocht je suggesties hebben voor aanpassing dan kun je dit altijd doorgeven aan de organisatie. We staan open voor suggesties en willen hier zo transparant mogelijk in zijn. Het formulier voor het koken, wordt natuurlijk nog afgestemd op het nieuwe menu.

Belangrijk!

  • Bij inschrijving moet de ploeg compleet zijn; anders mogen ze niet starten!
  • Bij inschrijving moet de PL de gezondheidsformulieren van de leden van de ploeg in een gesloten envelop met de namen van de ploegleden erop inleveren. Indien men bezwaar heeft tegen het invullen van het volledige formulier, dient een formulier met enkel de voor‐ en achternaam en handtekening te worden ingeleverd. Zonder de envelop met de gezondheidsformulieren kan men niet starten!
  • We gaan ervan uit dat alle medewerkers, BST-ers en VIPs (Vrij Inzetbaar Persoon) die aanwezig zijn via hun groep in het bezit zijn van een VOG. Zorg er dus voor dat dit in orde is! Voor alle andere medewerkers (18+) wordt conform het beleid van Scouting Nederland/Regio een VOG door de regio aangevraagd.
  • Voor medewerkers van 16‐18 jaar is geen VOG verplicht, maar is de groep aanspreekbaar op hun gedrag.

We zien jullie heel graag op RSW 2023!!!