Scouting en het Coronavirus (COVID-19)

Het Coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt van Scouting Nederland is dat we ons voor activiteiten en evenementen in Nederland vasthouden aan de richtlijnen van het RIVM.

Met ingang van 23 maart zijn alle evenementen en bijeenkomsten tot en met 31 mei verboden door de Rijksoverheid.

Scouting Regio Zuid-Oost Limburg had op advies van Scouting Nederland al eerder besloten de Regio Filmochtend op 28 maart, de RSW (Scouts) van 8-10 mei, Jungledag (Welpen) op 9 mei en Explo4all (Explorers) van 12-14 juni af te lassen.

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.

 

(laatst aangepast: 23-3-2020, 22:00)

Activiteiten binnen en buiten de regio

Exploraad en BBQ (Explorers)
Zaterdag 05 Oktober 2019
Hits : 329

Beste Stafleden en Explorers,
 
Zo aan de start van het nieuwe seizoen is het ook weer tijd om te denken aan de Regio-activiteiten. Zo ook speltakraden, ook voor de speltak Explorers is er een speltakraad. Dit is het overleg tussen alle Explorergroepen van onze Regio. Dit heeft een tijdje stil gelegen maar met de start van het nieuwe seizoen gaan we ook voor de Exploraad opnieuw starten. Er zijn door de Regio 2 nieuwe speltak organisatoren aangesteld. Namelijk Max Bus en Richard Jager. Net zoals sommige van jullie gewend waren van de Exploraad bij de Regio Parkstad hebben we er voor gekozen om naast de stafleden ook de Explorers uit te nodigen voor de Exploraad. Omdat Explorers zelf hun programma bepalen en dus ook een belangrijke input moeten hebben in de Regio-activiteiten voor de Explorers.
 
Nu kunnen wij als organisatoren een hele hoop gaan verzinnen maar de Exploraad moet vooral een raad worden van de Explorerafdelingen binnen de Regio. Zowel van de stafleden als de Explorers. Daarom dachten we aan een kennismaking die vooral laagdrempelig moet blijven. Dus BBQ. Deze gaat plaats vinden op 5 oktober om 19:30 uur bij Scouting Pius XII Kakertsweg 85, 6371 GB te Landgraaf.
We vragen jullie om je van te voren aan te melden per afdeling. Kosten zijn er niet als je je maar aanmeld.
 
aanmelden: https://docs.google.com/forms/d/1b1MmFKRvUbPpfXyYXG6woRNaPhfqybxnOY4JceQoIi8/edit

Verder willen we kort vergaderen over een paar dingetjes:

Agenda

-opening door de voorzitter
-voorstel rondje
-vaste dag in de week dat we in de toekomst gaan bijeenkomen.
-Wat verwachten jullie van de Exploraad
-mogelijke regio activiteiten
-BBQ
 
Met vriendelijke groeten
Exploraad coördinatoren