Iedere 3 jaar moeten wij als Regio verkiezingen organiseren voor ons lid in de Landelijke Raad en een plaatsvervanger. Uitgangspunt hiervoor is het Huishoudelijk Reglement van Scouting Nederland.

Ons Landelijke Raadslid, Marcel de Jong, en zijn plaatsvervanger, Jan-Willem Gooyen, zijn in 2020 (her)benoemd. Dit jaar is het daarom weer tijd voor verkiezingen.

Het Regiobestuur heeft als taak om kandidaten voor deze functie ter verkiezing voor te dragen. Scouting Nederland stelt als eis dat kandidaten dienen te beschikken over ruime kennis van de doelstelling, de spelvisie en de uitgangspunten van het Scoutingspel en de organisatiestructuur van Scouting Nederland.

Als Lid Landelijke Raad heb je, samen met het plaatsvervangend Lid, een belangrijk takenpakket. Je wordt benoemd als bestuurslid van de Regio en neemt deel aan de vergaderingen van Regiobestuur, Regioraad en natuurlijk de Landelijke Raad. Je informeert, overlegt met en raadpleegt het Regiobestuur en de Regioraad over de agendapunten en besluiten van de Landelijke Raad

Het Lid en plaatsvervangend Lid Landelijke Raad worden gekozen in een verkiezing waarbij alle kaderleden binnen de Regio stemrecht hebben.

Ben je geïnteresseerd in de functie van Lid Landelijke Raad? Meld je dan als potentiële kandidaat bij het Regiobestuur via het secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het Regiobestuur neemt vervolgens contact met je op om samen met je te bespreken of je aan de eisen voor de functie voldoet. Aan de hand daarvan draagt het Regiobestuur kandidaten voor ter verkiezing.