De Tijd gaat op vakantie en legt de taak om de klok goed te laten lopen in de handen van de vier elementen:  Water, Vuur, Lucht en Aarde. De elementen raken nu in onbalans en klok en natuur raken verstoord. Tijdens het RSW weekend ontstaat er een strijd tussen de vier elementen. Lukt het ons om de elementen weer in harmonie te brengen voordat het te laat is of nadert het Einde der tijden?

De RSW, de Regionale Scouting Wedstrijd, voor Scouts wordt dit jaar gehouden van 19 tot en met 21 april. De editie 2024 heeft als thema ‘de elementen uit balans’.

Kijk voor de actuele informatie vooral op de website van RSW 2024 . Hier worden nieuwsberichten geplaatst en is alle info te vinden! Misschien vind je het ook leuk om lid te worden van onze facebook‐groep @rswparkstadcarboonland

De inschrijving gaat open op 1 maart, meer info als wedstrijd- of trainingsploeg, of als medewerker vind je op de inschrijvingspagina van de RSW 20204.

Training‐ of wedstrijd

Ploegen kunnen ingeschreven worden als trainings‐ of als wedstrijdploeg, waarbij het verschil is dat een trainingsploeg begeleid wordt door een eigen staflid (een BST‐er; Begeleidings Staf Training) met een minimum leeftijd van 18 jaar. De wedstrijdploegen draaien hetzelfde programma, maar helemaal zelfstandig en maken hierbij kans op een plek voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) en een wisselschild. De winnaar van de trainingen ontvangt een eigen wisselschild.

De ploegen kamperen op subkampen waar de subkampstaf de scepter zwaait. BST‐ers vormen samen met de subkampstaf de staf van het subkamp. Mocht je interesse hebben om een rol als subkampstaf te vervullen en je bent minimaal 21 jaar (bij voorkeur in het bezit van een kampkwalificatie) dan kun je je opgeven bij de organisatie.

Jury

Op de website vinden jullie voorbeelden van de jury‐formulieren ter informatie. Mocht je suggesties hebben voor aanpassing dan kun je dit altijd doorgeven aan de organisatie. We staan open voor suggesties en willen hier zo transparant mogelijk in zijn. Het formulier voor het koken, wordt natuurlijk nog afgestemd op het nieuwe menu.

Belangrijk!

  • Bij inschrijving moet de ploeg compleet zijn; anders mogen ze niet starten!
  • Bij inschrijving moet de PL de gezondheidsformulieren van de leden van de ploeg in een gesloten envelop met de namen van de ploegleden erop inleveren. Indien men bezwaar heeft tegen het invullen van het volledige formulier, dient een formulier met enkel de voor‐ en achternaam en handtekening te worden ingeleverd. Zonder de envelop met de gezondheidsformulieren kan men niet starten!
  • We gaan ervan uit dat alle medewerkers, BST-ers en VIPs (Vrij Inzetbaar Persoon) die aanwezig zijn via hun groep in het bezit zijn van een VOG. Zorg er dus voor dat dit in orde is! Voor alle andere medewerkers wordt conform het beleid van Scouting Nederland/Regio een VOG door de regio aangevraagd.

We zien jullie heel graag op RSW 2024!!!