Vanaf 26 januari zijn voor alle (jeugd- en kader-)leden fysieke opkomsten mogelijk. Vrijwilligersbijeenkomsten, -vergaderingen en -trainingen op groepsniveau, regionaal en landelijk niveau zijn mogelijk. Het mondkapje en 1,5 meter afstand zijn verplicht bij inactieve binnenbijeenkomsten. Mondkapjes zijn niet verplicht voor leden t/m 12 jaar. Het CoronaToegangsBewijs (CTB) is niet verplicht bij speltakactiviteiten van Bevers, Welpen, Scouts en Explorers voor leden en (bege)leiding, en bij vrijwilligersbijeenkomsten op groepsniveau. Het CTB is verplicht voor vrijwilligersbijeenkomsten op regionaal en landelijk nieveau. Kan een vrijwilligersbijeenkomst, -vergadering of -training online? Dan is dat de beste keuze om het aantal contacten te beperken.

Uitgangspunt voor wat er nu wel en niet mogelijk zijn de aangepaste richtlijnen vanaf 26 januari vind je op de site van Scouting Nederland. (laatste aanpassing richtlijnen: 26 januari 2022). Check voor grotere activiteiten of evenementen het infoblad aandachtspunten voor grootschalige groeps- en regioactiviteiten.

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.  Op https://www.scouting.nl/downloads/corona-en-scouting vind je alle downloads van Scouting Nederland rondom het Coronavirus.