Activiteiten binnen en buiten de regio

Basiscursus EHBO (6 bijeenkomsten)
Donderdag 14 Oktober 2021, 20:00 - 22:15
Hits : 207
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Basiscursus EHBO (6 bijeenkomsten)

In de basiscursus EHBO leer en oefen je de vaardigheden om adequaat EHBO te kunnen verlenen bij kleine of grote (levensbedreigende) ongevallen. Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, verslikken, hoofd-wervelletsel, pijn op de borst en een beroerte.

De cursus wordt verzorgd door een officieel erkend Rode Kruis opleider met een enorme kennis en ervaring met het jeugdwerk. De cursus sluit hiermee naadloos aan bij wat jij tegen kunt komen bij Scouting, in de groep of op kamp.

De cursus bestaat uit 6 verplichte dagdelen (hier kunnen we helaas niet van afwijken). Bij goed gevolg ontvang je dan ook na volledige deelname een Europees erkend Rode Kruis certificaat EHBO (dit is 2 jaar geldig) en wordt je ingeschreven bij het Rode Kruis. Tevens ontvang je de EHBO cursusmap met informatie over alle onderwerpen van deze cursus.

*deelnamekosten zijn euro 160,- p.p. incl. registratiekosten bij het Rode Kruis en EHBO-cursus map. (Deze EHBO-cursus wordt door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket deels of volledig vergoed. Check jouw vergoeding op shop.rodekruis.nl/vergoeding-zorgverzekering ).

Bijeenkomsten op: 14-10-2021, 28-10-2021, 4-11-2021, 18-11-2021, 9-12-2021 en 16-12-2021

Locatie Scouting Don Bosco, Sittard

Scouting Activiteiten