Scouting Regio Zuid-Oost Limburg

Scouting Regio Zuid-Oost Limburg verbindt de Scoutinggroepen in de gemeentes Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Schinnen, Nuth, Voerendaal, Simpelveld en Mechelen.

Regio Activiteiten

Scouting en het Coronavirus (COVID-19)

Het Coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt van Scouting Nederland is dat we ons voor activiteiten en evenementen in Nederland vasthouden aan de richtlijnen van het RIVM.

Met ingang van 23 maart zijn alle evenementen en bijeenkomsten tot en met 31 mei verboden door de Rijksoverheid.

Scouting Regio Zuid-Oost Limburg had op advies van Scouting Nederland al eerder besloten de Regio Filmochtend op 28 maart, de RSW (Scouts) van 8-10 mei, Jungledag (Welpen) op 9 mei en Explo4all (Explorers) van 12-14 juni af te lassen.

Scouting Nederland zal op haar website het nieuwsbericht https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19 updaten met de meest recente informatie vanuit RIVM en de overheid.

 

(laatst aangepast: 23-3-2020, 22:00)

Interessante workshops in onze Regio, maart en april

Scouting Limburg organiseert in maart en april een drietal interessante workshops in onze Regio, bij Scouting Schinnen en Scouting De Stutters in Hoensbroek.

12-3: Kinderen met een rugzakje (Schinnen)

Op 12 maart aanstaande is dat allereerst de Workshop 'Kinderen met een rugzakje'. In deze workshop krijg je informatie over ADHD, ADD, hechtingsproblematiek en PDD-NOS. Niet om volleerd deskundige te worden, maar om te begrijpen wat de kenmerken hiervan zijn en hoe je hiermee om kunt gaan. Vooral gaan we met elkaar aan de slag om meer te weten te komen over hoe jij reageert, welke mogelijkheden er zijn en hoe je gedrag of de situatie soms eenvoudig kunt ombuigen. Kijk voor meer info en aanmelden in de agenda.

17-3: Werven (Hoensbroek)

Op 17 maart volgt de Workshop 'Werven'. Elke groep kent het wel: een tekort aan jeugd-, staf- of bestuursleden. Maar hoe werf je nu specifiek voor elke van deze doelgroepen? Deze workshop geeft je concrete handvatten voor je groep om mee aan de slag te gaan. Schrijf je snel in, want 12 maart is de deadline. Kijk voor meer info en aanmelden in de agenda.

22-4: Omgaan met ouders (Schinnen)

Lees meer: Interessante workshops in onze Regio, maart en april

Interessante workshops in onze Regio

Scouting Limburg organiseert in november en januari een tweetal interessante workshops in onze Regio, bij Scouting St. Willibrord Kerkrade.

Gepuber in de speltak

Op 27 november aanstaande is dat allereerst de Workshop 'Gepuber in de speltak'. In deze workshop gaan de deelnemers op ontdekkingstocht naar wat er voor een puber allemaal verandert en hoe je daar binnen je speltak mee om kunt gaan. Aan bod komen onder meer veranderingen in de pubertijd, manieren van overleggen en grenzen stellen, communiceren met pubers en de werking en ontwikkeling van de hersenen. Kijk voor meer info en aanmelden in de agenda.

PLAN | DO | CHECK | ACT

Op 28 januari is de beurt aan de Workshop 'PLAN | DO | CHECK | ACT'. Vraag jij je af hoe je je activiteiten efficiënt kunt evalueren en de verbeterpunten ook omzet in een actieplan? Misschien biedt deze workshop dan een uitkomst. Door gebruik te maken van de plan-do-check-act-cyclus leer je continu te evalueren en slim te verbeteren.

Kijk voor meer info en aanmelden in de agenda.