Scouting Regio Zuid-Oost Limburg

Scouting Regio Zuid-Oost Limburg verbindt de Scoutinggroepen in de gemeentes Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Beekdaelen, Voerendaal, Simpelveld en Mechelen.

Regio Activiteiten

Geen evenementen

Scouting Limburg organiseert in maart en april een drietal interessante workshops in onze Regio, bij Scouting Schinnen en Scouting De Stutters in Hoensbroek.

12-3: Kinderen met een rugzakje (Schinnen)

Op 12 maart aanstaande is dat allereerst de Workshop 'Kinderen met een rugzakje'. In deze workshop krijg je informatie over ADHD, ADD, hechtingsproblematiek en PDD-NOS. Niet om volleerd deskundige te worden, maar om te begrijpen wat de kenmerken hiervan zijn en hoe je hiermee om kunt gaan. Vooral gaan we met elkaar aan de slag om meer te weten te komen over hoe jij reageert, welke mogelijkheden er zijn en hoe je gedrag of de situatie soms eenvoudig kunt ombuigen. Kijk voor meer info en aanmelden in de agenda.

17-3: Werven (Hoensbroek)

Op 17 maart volgt de Workshop 'Werven'. Elke groep kent het wel: een tekort aan jeugd-, staf- of bestuursleden. Maar hoe werf je nu specifiek voor elke van deze doelgroepen? Deze workshop geeft je concrete handvatten voor je groep om mee aan de slag te gaan. Schrijf je snel in, want 12 maart is de deadline. Kijk voor meer info en aanmelden in de agenda.

22-4: Omgaan met ouders (Schinnen)

Op 22 april is de beurt aan de Workshop 'Omgaan met ouders'. Het is niet altijd vanzelfsprekend. Je hebt ze in alle soorten en maten en zonder kunnen we gewoonweg niet – OUDERS. De ene mama is heel betrokken, de ander juist bezorgd. Haar vader heb ik nog nooit gezien en die ene heeft echt altijd iets te klagen. Elke ouder is anders, net als elke thuissituatie, scoutinggroep of elk stafteam.

In deze workshop bespreken we samen ervaringen, tips en suggesties om te komen tot een mooie samenwerking met ouders. Zodat jullie elkaar kunnen versterken – in de speltak en groep, in Scouting waar hun kind zich met veel plezier kan ontwikkelen.

Kijk voor meer info en aanmelden in de agenda.