Op 7 september jongstleden heeft Mia Gartz op 89 jarige leeftijd het einde van haar spoor in het leven bereikt.

Mia was vanaf jonge leeftijd betrokken bij Scouting Bekkerveld en groeide in die groep uit tot als Akela voor haar welpen, bestuurslid en zeker ook als boegbeeld voor de groep.

Maar Mia was ook binnen het district Heerlen, gewest Limburg en landelijk actief, zowel in de organisatie van activiteiten als op bestuurlijk niveau.

Ik ken Mia uit mijn tijd als welp bij Scouting André de Thaye. Zij kwam altijd op kampbezoek met haar beroemde Fiatje. Zou gauw als dat gesignaleerd werd was er paniek, want we kregen "kamp inspectie", iedereen vloog dan de slaapzaal op om alle bedden recht te leggen en vuile sokken in de plunjebaal te stoppen. En Mia speelde dat spel altijd met een brede glimlach op haar gezicht mee. En dan bleef ze vaak gezellig de rest van de avond hangen om vooral de sfeer te proeven. Ze genoot er van om met ons welpen een spelletje mee te doen en een babbeltje te maken.

Later kwam ik Mia vaker tegen tijdens de districtsraad met voorzitter Ger Vankan of als jurylid op de DSW. Altijd met een lach op haar gezicht en met aandacht voor iedereen. De afgelopen jaren kwam ik haar nog zo af en toe tegen in A Gene Bek of tijdens de poefelezitting in de tent. En altijd een groet en de interesse: 'Hallo Hans, met jou alles goed ?'

Een bijzondere scout met een enorme staat van dienst binnen de vereniging. Mooi dat ze hiervoor ook het gouden waarderingsteken heeft mogen ontvangen. Mia was een scout in hart en nieren. Dankjewel voor jouw inzet.

Namens het bestuur van Scouting Regio Zuid Oost Limburg
Hans van der Logt.

zie ook: